Over Kersten

Over Kersten

Kersten is een groothandel voor decoratieve en lifestyle producten in ieder (t)huis. De familie Kersten hield en houdt van het ontwerpen en uitzoeken van woonaccessoires. De geschiedenis van Kersten neemt ons mee naar het jaar 1946. Dat jaar begon Jan Kersten senior met het in- en verkopen van fotolijstjes. Dit gebeurde onder de naam "Atelier De Zilveren Lijst". Het zou nog tot 1969 duren voordat de naam Kersten B.V. gebruikt zou worden. Jan Kersten junior schreef dat jaar Kersten B.V. officieel in. Aan het roer van Kersten staat nu de derde generatie van de familie Kersten. In 1995 namen de huidige eigenaren het bedrijf officieel over van hun ouders.


Inmiddels ontwerpen, selecteren en importeren wij producten van over de hele wereld en bedienen wij winkeliers en ondernemers op alle continenten. Ons ervaren decoratieteam creëert tweemaal per jaar een nieuwe collectie waarin de essentie van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van huisdecoratie wordt samengevat. Deze prachtige collecties brengen wij onder in diverse thema's zodat onze concepten makkelijk geïmplementeerd kunnen worden in iedere winkel of onderneming.

[u'Pand1', u'jpg']
Onze missie

Het is onze missie om onze klanten een inspirerende en onvergetelijke ervaring te geven.


[u'magazijn-frans', u'jpg']
Geschiedenis Kersten

Wij houden van het ontwerpen, uitzoeken en selecteren van woondecoratie en lifestyle artikelen voor huis en tuin. Dat is wat wij doen, al meer dan 51 jaar. Met een deskundig team stellen wij twee keer per jaar een nieuwe collectie woonaccessoires samen. Omdat wij de laatste trends en ontwikkelingen volgen kunnen wij een collectie samenstellen die perfect in het tijdsbeeld past, met natuurlijk wat klassiekers! <br> <br> Wij bieden een uitgebreid assortiment aan; in 18 totaal verschillende stijlen. Hierdoor zijn wij in staat uiteenlopende doelgroepen te bedienen. Met ons eigen warehouse, gevuld met meer dan 9.000 verschillende items, kunnen wij snelle levertijden garanderen vanaf het moment dat u uw order plaatst. Onze binnendienst en supply chain afdelingen zorgen ervoor dat orders snel verwerkt worden, gecontroleerd worden op kwaliteit en worden klaargezet voor transport. En omdat wij na jarenlange intensieve samenwerking een hechte band hebben opgebouwd met onze internationale toeleveranciers, staan wij garant voor kwaliteit. Al decennia lang!


Onze visie

Kersten streeft ernaar om te groeien naar een toonaangevende marktleider in huisdecoratie producten met een stabiele, internationale klantenbasis en een onderscheidend totaalpakket aan inspiratie, collecties en service. In aanvulling op willen wij u meer transparantie en informatie over onze artikelen geven. Daarnaast bieden wij een uitgebreide service van aankoop tot styling in uw winkel en omnichannel verkoop en ervaring via online en offline kanalen. Kersten is de plaats voor inspiratie en om een prachtig (t)huis te ervaren in decoratie thema's.


[u'21-9-2020_NL_2', u'PNG']
Zonne-energie

3 jaar geleden hebben wij ons ten doel gesteld om energieneutraal te worden. Wij willen zo min mogelijk luchtvervuiling uitstoten en zo veel mogelijk energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Om dit doel te bereiken hebben wij 3 jaar geleden 4000m2 zonnepanelen geplaatst op het dak van ons warehouse. Zo zijn wij begonnen met het opwekken van onze eigen energie. Inmiddels wekken onze zonnepanelen gemiddeld 500 kWh per dag op! Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 7,5 kWh per dag, onze panelen wekken dus genoeg stroom op om ruim 65 huishoudens van energie te voorzien! <br> <br> Door deze zonnepanelen hebben wij ook inmiddels al 346.340,34 kg aan CO2-uitstoot bespaard in de afgelopen 3 jaar en 10.337+ bomen geplant!